Poliţia Română va efectua controale în uniformă civilă pentru a-i depista şi amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecţie împotriva virusului COVID-19. Decizia a fost luată după ce autorităţile au constatat că mulţi oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forţe de ordine, dar le ignoră în absenţa acestora.

Prin urmare, 20% dintre poliţişti vor efectua controale şi vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma de muncă.

De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare va fi setat astfel încât să poată fi trimise şi fotografii sau înregistrări video. În baza acestora vor putea fi aplicate amenzi, se pot deschide cercetări sau pot fi adoptate alte sancţiuni. Numărul la care cetăţenii pot sesiza nerespectarea regulilor este 0800.800.165.

Poliţia Capitalei, cu sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale a efectuat, sâmbătă, controale în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, magazine de cartier, mijloace de transport în comun, dar şi în zona de taximetrie. Aceştia au atras atenţia asupra situaţiilor în care la vederea poliţiştilor, oamenii îşi ridică masca şi o poartă în mod corespunzător, ca imediat după ce poliţiştii părăsesc perimetrul, să lase jos masca.

Transmit un apel la responasabilitate şi la purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie sanitară pentru a ne proteja sănătatea noastră dar şi a familiilor noastre, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Israel începe din noiembrie testarea noului vaccin contra COVID-19
Israel începe din noiembrie...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.