Piaţa muncii încă are de suferit după impactul generat de pandemia din ultimele 6 luni, însă, treptat apar semnele revenirii, pe care le simt atât angajații, cât şi angajatorii. Astfel, după o bună perioadă în care angajările au fost blocate, septembrie a venit cu un număr de 31.000 de joburi noi, dar şi cu 1,4 milioane de aplicări ale candidaţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

„Situaţia pe care o traversăm acum este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă încetate şi doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, vedem, după multă vreme, semnale clare de optimism, iar faptul că anul acesta, în septembrie, am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni, deci şi în perioada dinaintea declanşării pandemiei, înseamnă că lucrurile reintră pe un drum cât mai aproape de normal”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Numărul de noi job-uri este cu 25% mai mare față de luna august, iar oraşele în care s-au făcut cele mai multe angajări sunt Bucureştiul, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa. În ceea ce-i priveşte pe viitorii angajați, aceştia au atins cifra de 1,4 milioane de aplicări de la o lună la alta, de mai bine de 6 luni.

„În septembrie am avut peste 146.000 de oameni care au aplicat pentru un loc de muncă, dintre aceştia 30.000 fiind candidaţi noi care fie nu aveau cont pe eJobs, fie nu mai fuseseră activi în ultimii ani. De altfel, aceasta a fost media lunară a ultimei perioade – între 25.000 şi 30.000 de candidaţi noi care aplică pentru prima oară sau pentru prima oară după mult timp în care nu au făcut o schimbare profesională. Mulţi dintre ei sunt foarte tineri, adică au între 18 şi 24 de ani, iar pentru ei vestea bună este că start-up-urile şi IMM-urile, unii dintre angajatorii predilecţi pentru acest segment de vârstă, au reînceput să angajeze semnificativ”, explică Bogdan Badea.

Cele mai multe joburi postate în luna septembrie au fost în Vânzări, următoarele cele mai active domenii fiind Transport / Distribuţie şi Administrativ / Logistică, informează adevarul.ro.

Citeste si:
Cum să menții un spațiu de lucru curat și sigur pentru angajați la...
Cum să menții un spațiu de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.