O nouă întâmplare pe pasajul Ciurel. De această dată, un autobuz STB care vrea să urce pe noul pasaj Ciurel se întâlnește cu un autocamion care coboară de pe pod pe aceeaşi bretea de acces, acestea neavând loc că își continue drumul în condiții de sigranță din cauza proastei proiectări a drumului.

Pentru că lucrările de demolare a trotuarului pentru a lărgi breteaua de acces nu sunt gata, cele doua autovehicule nu pot circula simultan, astfel că şoferul autocamionului este nevoit să urce în marşarier pe pod pentru a face loc autobuzului STB.

Constructorul pasajului a început demolarea trotuarului pentru a lărgi breteaua de acces care face legătura dintre Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei. Primăria Bucureşti și a anunţat că demolarea face parte din proiect şi nu este vorba despre o lucrare suplimentară.

Iniţial, sensurile de mers de pe breteaua care făcea legătura între bulevardul Virtuţii şi pasajul Ciurel au fost despărţite prin stâlpişori, însă autobuzele nu puteau efectua virajul în condiții de siguranță fără a urca pe trotuar. Apoi stâlpişorii au fost scoși. Circulaţia din sens opus era inexistentă, întrucât acel sens nu fusese deschis, iar autobuzelel puteau intra pe contrasens la urcarea pe pasaj. Acea bretea a fost prost proiectată, dacă acum este nevoie de demolarea trotuarului pentru ca maşinile să aibă suficient spaţiu pentru a lua a face virajul corect.

Potrivit Primăriei, „astfel, în cadrul proiectului se realizează banda de extindere a Şoselei Virtuţii pe sensul Crângaşi-Lujerului, conform planurilor pentru acest obiectiv. Breteaua B se va racorda la şoseaua extinsă. Iniţial, breteaua era racordată fără această extindere, temporar, pentru a se asigura funcţionalitatea Nodului până la definitivarea lucrărilor de termoficare/canalizare“.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.