Un stâlp de telecomunicaţii din satul arădean Măderat (Pâncota) a căzut peste casa unei femei în vârstă de 80 de ani, în urmă cu aproximativ o săptămână, iar de atunci nu a fost ridicat de firma care îl are în proprietate şi care a răspuns, în urma unor reclamaţii, că situaţia va fi rezolvată în termen de 30 de zile.

Răspunsul firmei a stârnit nemulţumirea locuitorilor, care ameninţă firma cu un protest public. Primarul oraşului Pâncota, Dan Pocrişer, a declarat că stâlpul din lemn s-a prăbuşit din cauză că era putrezit la bază şi a rămas rezemat de casa bătrânei la nivelul acoperişului. Acesta a precizat că există riscul iminent ca acesta să cadă pe trotuar.

„Cu toate că vecinii femeii au făcut de câteva zile sesizări la operatorul de telecomunicaţii care deţine stâlpul, li s-a răspuns că există un termen de 30 de zile pentru rezolvarea reclamaţiei. Oamenii au venit să se plângă şi la primărie, astfel că am sesizat şi noi operatorul. Nu cred că este normal să acorzi un termen de o lună pentru un astfel de caz, care este o urgenţă. Acel stâlp poate cădea şi poate provoca alte pagube sau chiar rănirea unei persoane", a declarat primarul.

Totodată, locuitorii de pe strada respectivă spun că le este frică să mai meargă pe trotuar sau să îşi lase copiii în stradă, pentru a nu se întâmpla un accident. „Stâlpul se mai sprijină doar pe jgheabul de tablă de la acoperiş, care se poate rupe în orice moment. Este inacceptabil să laşi aşa o bătrână, cu stâlpul căzut pe casă, şi să pui în pericol siguranţa celorlalţi!", a spus o localnică.

În urma nemulţumirilor sătenilor, primarul analizează posibilitatea de a sancţiona contravenţional firma care deţine stâlpul. Legislaţia în vigoare obligă proprietarii de reţele şi instalaţii aflate în zonă publică să intervină de îndată în cazul în care la acestea se produc avarii care pot pune în pericol viaţa sau integritatea fizică a trecătorilor, informează adevarul.ro.

Citeste si:
Ungaria, zguduită de 13 cutremur în mai puțin de 24 de ore
Ungaria, zguduită de 13...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2020 - 02 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.