Premierul Ludovic Orban a fost, vineri, la Ministerul Educației, condus de Monica Anisie, într-o vizită de lucru la care participă vicepremierul Raluca Turcan, ministru de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și secretarul de stat Raed Arafat.

Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranță la școală. Sunt cu cadrele didactice care au obligația să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătății. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la școală nu este foarte mare”, a declarat premierul, potrivit edupedu.ro.

Ludovic Orban susține că la această ședință au fost invitați ministrul Sănătății și Raed Arafat „pentru a găsi împreună cele mai bune soluții de a corecta eventuale disfuncționalități și de a lua măsuri care să îmbunătățească procesul educațional”.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă anul școlar 2020-2021 este compromis, în contextul pandemiei, iar acesta a răspuns: „Cum să fie compromis? Abia ce a început anul școlar. Știți foarte bine că sunt pe roșu câteva sute de școli, pe sistem mixt 4.000 și ceva, restul pe verde. Dreptul la educație al copiilor trebuie respectat, copiii au nevoie să se ducă la școală, să țină pasul cu materia și tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.