Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că, în ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticați cu COVID-19, cifra fiind destul de alarmantă, iar cazurile crescând pe zi ce trece.

Nelu Tătaru a declarat că nu în școli sau în ziua alegerilor ar trebui să căutăm sursa infectărilor, ci ar trebui să fim mai atenți la ceea ce se întâmplă în parcuri sau în transportul în comun.

„Copiii, adolescenții, nu prezintă simptomatologie. Valorile noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0 și 9 ani și 495 de copii care sunt între 10 și 19 ani. Noi vedem că avem o majoritate de cazuri care a ajuns la 2,000, în contextul în care avem persoane de mai multe vârste, iar decesele le vedem ca manifestare la cei cu comorbidități în general. Noi trebuie să gândim că atât procesul electoral în sine, ziua votului, cât și ziua în care copilul este la școală, sunt cele mai reglementate în acest moment și cele mai respectate. Dar haideți să vedem cu ce se ajunge la școală, cum sunt așteptați copiii când ies de la școală, cum pleacă copiii de la școală acasă, ce se întâmplă în parcuri după”, a declarat Nelu Tătaru.

De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 8,000 de copii s-au infectat cu COVID, a mai declarat ministrul Sănătății, meționează antena3.ro.

Citeste si:
Copii cu dizabilități au parte de terapie cu animăluțe cu aceeași...
O fermă oferă ocazia copiilor...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.