Toți elevii din învățământul preuniversitar, precum și copiii de grădiniță vor avea liber de la școală luni, 5 octombrie fiind sărbătorită Ziua internațională a educației, drept zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversitar, a declarat liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Ordinul de ministru care aprobă structura anului școlar 2020-2021 prevede că „unitățile de învățământ și inspectoratele școlare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua Internațională a Educației”.

Liderul sindical, Marius Nistor a declarat că „ordinul trebuie să țină cont de contractul colectiv de muncă, ce are putere de lege. Iar contractul colectiv de muncă negociat cu Ministerul Educației prevede 5 octombrie zi nelucrătoare pentru tot personalul din învățământul preuniversiutar. Este o recunoaștere a acestui domeniu de activitate”.

Acesta a precizat că este zi liberă și pentru toți elevii, de la grădiniță și până la clasa a XII-a, încă „din momentul în care 5 octombrie a fost recunoscută ca zi mondială a educației”, informează g4media.ro.

Citeste si:
Copii cu dizabilități au parte de terapie cu animăluțe cu aceeași...
O fermă oferă ocazia copiilor...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.