Octombrie este desemnată luna Internațională de Conștientizare a Cancerului de Sân, iar în prima zi a lunii se sărbătorește Ziua Naţională a Luptei împotriva Cancerului de Sân. Tot mai multe femei din România sunt depistate cu acest diagnostic pentru că evită controalele la medic după vârsta critică de 40 de ani. În jur de 80% din totalul cazurilor de cancer de sân apar după menopauză.

În România, Fundaţia Renaşterea se alătură Iniţiativei Mondiale de Iluminare în Roz, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân, prin organizarea evenimentului - Iluminare în roz a unor clădiri reprezentative din Bucureşti

Ziua Naționala a Luptei Împotriva Cancerului de Sân a fost marcată oficial în ţara noastră abia în 2014, după ce Senatul şi-a asumat o Declaraţie, prin care ziua de 1 octombrie era recunoscută ca Zi naţională de luptă împotriva cancerului de sân, cancerul reprezentând o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial.

Decretarea acestei zile are drept scop de a încuraja cetăţenii, agenţiile guvernamentale, companiile private, organizaţiile non-profit, precum şi toate celelalte grupuri interesate să se alăture activităţilor ce au drept scop creşterea gradului de conştientizare a ceea ce românii pot face pentru a preveni cancerul de sân.

Cancerul de sân este principala cauză de deces la femei. În Europa, una din opt femei este depistată cu cancer la sân, anual sunt diagnosticate cu cancer de sân 500.000 de femei, iar 130.000 de femei mor anual din cauza acestei maladii, precizează antena3.ro

Citeste si:
Cum putem scăpa de cearcănele de sub ochi și care pot fi reacțiile...
Cearcănele de sub ochi, o...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.