Zeci de susținători ai primarului social-democrat în funcție Dan Tudorache protestează miercuri dimineața în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, cerând renumărarea voturilor. Printre aceștia se numără inclusiv primarul Dan Tudorache.

Organizarea protestului a venit după ce Biroul Electoral al Sectorului 1 a încheiat numărarea voturilor, marți seară, câștigător detașat fiind Clotilde Armand, cu peste o mie de voturi în fața primarului în funcție.

Partidul Social Democrat a trimis o sesizare Biroului Electoral Central, susținând că Tudorache a câștigat, deși a obținut potrivit numărătorii sale paralele 35 de mii de voturi, iar Armand a luat 36 de mii de voturi.

„Reprezentanții PSD din birourile electorale ale secțiilor de votare au constatat o serie de neconcordanțe între evidențele noastre și numărarea paralelă efectuată de reprezentanții noștri și datele consemnate în procesele verbale privind consemnarea rezultatelor votării întocmite de către președinții secțiilor de votare, motiv pentru care reprezentanții noștri au și refuzat să semneze procesele verbale. În acest sens, menționăm că, din numărătoarea efectuată de PSD rezultă:


  • Un număr de 35.455 voturi valabil exprimate pentru candidatul PSD, dl. Dan Tudorache

  • Un număr de 36.577 voturi valabil exprimate pentru candidatul USR PLUS, Clotilde Armand

  • Un număr de 3.940 voturi nule

Rezultă astfel că, potrivit numărătorii paralele efectuate de către PSD, candidatul nostru are un avans de 1.122 de voturi valabil exprimate față de candidatul USR PLUS, se arată în solicitarea PSD.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.