Aproape 100 de persoane din comuna brașoveană Ormeniș nu au putut vota, pentru că au cărțile de identitate lăsate gaj la magazinul-bar din localitate, de unde au cumpărat pe datorie. Oamenii s-au dus la magazin şi au cerut buletinele, dar au fost refuzaţi de comerciantul care se teme că nu-şi va mai recupera banii.

„La data de 26 septembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că administratorul unei societăți comerciale ar fi oprit în gaj mai multe cărți de identitate ca și garanție la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov, citat de newsbv.ro.

Din informațiile obținute de presa locală, aproximativ 90 de cărți de identitate ar fi fost reținute de proprietarul magazinului-bar pentru datoriile localnicilor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Septembrie 2020 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.