Epidemia produce efecte mai puţin vizibile, au precizat psihologii care în ultima perioadă au constat că foarte multe persoane au probleme. Tinerii şi cadrele medicale reprezintă categoriile cele mai expuse.

Din ce în ce mai mulţi tineri au probleme psihologice din cauza stresului provocat de epidemia de Covid-19. De asemenea, în ultimele luni la specialişti au apelat numeroase cadre medicale epuizate din cauza efortului depus în spitale.

„Adresabilitatea a crescut în sistemul public şi privat. Este vorba despre multe solicitări din partea părinţilor pentru copiii lor cu anxietate, depresie, tulburare de adaptare. Noi, psihologii, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea cadrelor medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni şi asta este o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a declarat psihologul Mihaela Bucuţă, citată de mediafax.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.