Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre faptul că pandemia a fost politizată, iar alegerile organizate în acest context au îngreunat lupta cu virusul.

Raed Arafat a fost întrebat dacă organizarea alegrilor și campania electorală din această perioadă încurcă gestionarea pandemiei de Covid-19, iar acesta a răspuns: „Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu…”.

Acesta a recunoscut apoi faptul că pandemia a fost politizată, „fără nicio discuție”, iar acest lucru „s-a observat”.

„Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale - s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite - că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.

Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!”, a declarat Raed Arafat potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.