Doctorul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, asigură că putem merge să votăm, duminică, 27 septembrie, chiar dacă suntem încă în pandemie. Acesta susține că, dacă regulile de bază vor fi respectate, nu există riscul să ne infectăm cu virusul Covid-19. În acest context, medicul a oferit și câteva sfaturi:

Dr. Virgil Musta îi sfătuiește pe oameni să respecte cele trei reguli importante, atunci când se vor afla în secția de votare:


  • distanțarea socială

  • purtarea măștii de protecție

  • igiena mâinilor

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții, și obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare.

„Dacă aceste trei reguli sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare”

În sală, să voteze cât mai repede și, dupa aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanțare, de purtare a măștii, de igienă a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare”, a explicat medicul Virgil Musta.

Acesta a oferit câteva indicații și pentru situația în care este coadă la secția de votare.

„Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, 1,5 - 2 metri între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, a mai spus Virgil Musta, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Septembrie 2020 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.