Trei câini au omorât toți cangurii de la Grădina Zoologică Timișoara, după ce au reușit să intre în țarcul acestora, în noaptea de luni spre marți. În total, șase canguri au fost omorâți.

Reprezentanții Grădinii Zoologice au precizat că cei trei câini, care au reușit să intre neobservați în parc, iar apoi în interiorul țarcului, nu ar fi maidanezi.

„Au intrat trei câini în incinta Zoo, au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri pe care îi aveam. Au intrat și la Emu, dar ea de frică a reușit să sară peste gard. Noi am văzut dimineața când am venit la lucru.

Am fost să căutăm pasărea și am găsit-o plimbându-se pe alei, din fericire nu a pățit nimic. La canguri a fost altfel situația, pentru că ei aleargă atunci când sunt speriați și au un mecanism, li se blochează mușchii, nu mai pot să se miște. Cred că erau vreo doi masculi și patru femele”, a declarat, pentru tion.ro, administratorul Zoo Timișoara, Călin Călămar.

Îngrijitorii spun că au căutat locul pe unde ar fi putut intra câinii, însă nu l-au găsit. Aceșita cred că patrupezii au săpat pe sub gard și așa au reușit să intre în incinta Zoo.

Potrivit administratorului Călămar, câinii sunt îngrijiți și nu par a fi maidanezi.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.