Parlamentul European intenţionează să deschidă un centru de testare pentru virusul SARS-CoV-2 pentru eurodeputaţi şi personalul angajat în forul legislativ european, rezultatele fiind disponibile în cel mult 24 de ore.

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a dat undă verde acestui plan, cu 39 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere. Preşedintele PE, David Sassoli, solicitase redirecţionarea a 990.000 de euro - sumă alocată iniţial pentru misiunile personalului PE şi pentru deplasările între locurile de muncă ale eurodeputaţilor - pentru a finanţa testele Real Time PCR în perioada octombrie-decembrie.

"Testarea este esenţială pentru detectarea timpurie şi limitarea eficientă a răspândirii virusului'', indică cererea preşedintelui PE, care a fost făcută după o decizie a biroului Parlamentului European din 14 septembrie privind crearea unui centru de tastare.

Rezultatele testelor vor fi în general disponibile în termen de 24 de ore.

''Dacă este nevoie, aceste termen poate fi scurtat la cerere, astfel că rezultatul poate fi disponibil în 12 ore'', a declarat directorul general pentru resurse umane al Parlamentului European, Kristian Knudsen, în faţa membrilor comisiei BUDG.

Aceste teste vor fi efectuate "pe bază voluntară şi doar pentru persoane asimptomatice'', a explicat un purtător de cuvânt al Parlamentului European, care a adăugat că în acest fel sunt ajutate şi centrele de testare din Belgia, ''care sunt deja supuse unei presiuni'', informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2020 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.