Lucrările pentru noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni vor începe, după ce Ministerul Fondurilor Europene a aprobat, la finalul săptămânii trecute, cererea de finanțare a proiectului în valoare de 50 de milioane de euro.

Noua stație de metrou va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou și Șoseaua de Centură. Acest proiect are drept scop legătura zonei de sud a Bucureștiului cu nordul și centrul Capitalei.

Stația este preconizată pe o suprafață de 15.100 mp, stația va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter și două etaje, potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 4, remis marţi presei.

Noua staţie de metrou, gata în doi ani

Noul traseu va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, față de o singură linie, cum este în momentul de față) cu o lungime de 1,6 kilometri, și șase zone de acces pietonal, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a Șoselei Berceni, fiind asigurată legatura printr-un pasaj pietonal subteran.

Din cele două ieşiri planificate, se va face legătura directă cu parcarea de tip park&ride, care va fi amenajată în imediata apropiere. Mai mult, fiind o stație supraterană, proiectul prevede inclusiv instalație de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiții de siguranță pe timp de iarnă.

Citeste si:
Circulația tramvaiului 41 din Capitală se suspendă de miercuri până...
Circulația tramvaiului 41 din...

Stația va fi gata în aproximativ doi ani, ele având ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

"Cu cele 50 de milioane de euro aduse astfel în sector, zona de sud devine punct nodal al înființării hub-ului de business de care avem atâta nevoie. Direct sau indirect, fondurile europene pe care le-am atras vor aduce noi locuri de muncă bine plătite, deci un trai mai bun pentru oameni, începând cu angajații firmelor românești ce vor lucra efectiv la stația de metrou și terminând cu toți cei care o vor folosi pentru a ajunge mai rapid la serviciu sau unde au nevoie.

Nu în ultimul rând, stația de metrou înseamnă reducerea traficului rutier. Mașinile vor fi lasate în parcările pe care noi le-am construit deja în jurul stațiilor de metrou, astfel încât valorile de trafic se vor reduce substanţial, fapt ce duce în mod clar la reducerea poluării și la un aer mai curat!", a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Conform statisticilor, magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex și suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii rețele de transport subteran din Capitală, informează antena3.ro.

Citeste si:
De luni începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire a...
De luni, bucureștenii pot...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.