Școala online este o adevărată încercare, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Este un proces destul de greu, iar faptul că mulți elevi din România duc lipsă de tablete si laptopuri îngreunează procesul educațional și mai mult.

Aproape 3 milioane de elevi și 200.000 de dascăli au început un an șocar care ori va schimba din temelii sistemul de educație din România, ori îl va dezvolta, spun specialiștii din educație.

S-au făcut pași uriași privind educația prin intermediul sistemelor online: s-a tras curent în foarte multe școli și au fost cumpărate tablete și calculatoare pentru școlile care nu aveau. Cu toate acestea, în continuare sunt foarte mulți elevi care nu își permit un laptop sau o tabletă.

Însă școala online în 2020 nu se rezumă doar la a dicta elevilor. Corespondentul Știrilor PRO TV, Roxana Hulpe a mers acasă la două eleve - una în clasa întâi și una în clasa a șasea - pentru a vedea cum se desfășoară aceste cursuri online din prespectiva copiilor.

„În primul rând nu se aude nimic. Eleva de clasa I încerca să scrie pe caiet ceea ce scria profesorul pe tablă și nu vedea nimic pe acel ecran. Stătea cu ochii ațintiți spre laptop și încerca să audă și să înțeleagă. Atunci când auzea o întrebare a profesoarei din clasă nu o băga nimeni în seamă, deoarece nu se auzea și rămânea cu mânuța atârnată minute în șir”, a spus Roxana Hulpe.

Citeste si:
Anisie: Am convocat inspectorii pentru a realiza planul cursurilor...
Anisie: „Am convocat...

Și Ana, aflată în clasa a șasea, a întâmpinat aceleași dificultăți - nu vedea absolut nimic ce scria pe tablă și nu auzea nimic.

Problemele copiilor sunt conexiunea proastă la internet, atât la școală cât și acasă și faptul că sunetul nu ajunge la ei deloc sau foarte târziu și întrerupt.. Aici există soluții, însă cu toții trebuie să le implementăm.

Unii profesori folosesc lavalierele, prin care copii aud atât acasă, cât și în clasă, iar sunetul se transmite mai clar. Există și căști handsfree sau wifi pe care le pot utiliza profesorii, însă toate aceste dispozitive sunt procurate din proprii bani, informează stirileprotv.ro.

Citeste si:
Selly, atacat dur de profesori după ce a anunţat că se va întâlni...
Selly, atacat dur de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.