De la 1 octombrie, studenții revin la cursuri, unii online, alții față în față. Cursurile se or desfășura pe baza scenariilor aprobate de fiecare comitet pentru situații de urgență din țară. Anunțul a fost făcut de ministrul Monica Anisie la o întâlnire cu rectorii.

Se pare că puține facultăți vor alege scenariul verde, cel care permite desfășurarea cursurilor față-n față în amfiteatre.

În special studenții la medicină, politehnică, cei de la teatru sau din anii terminali, vor ajunge în sălile de curs de la 1 octombrie.

Cum anul acesta sunt foarte mulți studenți, ordinul comun emis de ministerul Educației și de cel al Sănătății cu privire la deschiderea universităților va fi refăcut, precizează stirileprotv.ro.

Ministrul Monica Anisie: ”S-a pus problema faptului că într-o facultate, într-un spațiu, pot fi 3 cazuri și nu are legătură cu întreagă universitate. Vom da normele săptămâna viitoare″

Citeste si:
Bilanţul pandemiei în educaţie: 517 unităţi de învăţământ sunt în...
Bilanţul pandemiei în...

Situația din cămine tot va avea de suferit. Într-o cameră de 4 locuri, de acum vor fi cazate doar 2 persoane, iar într-o cameră de 6 - 3 studenți. Respectiv, și numărul locurilor de cazare în cămine se va reduce considerabil.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.