Sâmbătă Dimineață la Miercurea Ciuc, termometrele au atins valori de circa minus 2,9 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în acest sezon pe teritoriul României.

Meteorogul de serviciu de la Centrul Meteorologi Regional Sibiu, Cristina Blaga, a declarat că scăderea de temperatură s-a produs pe un fond de cer degajat, cu presiune ridicată şi în urma pătrunderii de aer rece din sector nordic. Aceasta a mai precizat că temperaturi scăzute s-au mai înregistrat şi în alte localităţi din Harghita, minus 1 grad Celsius la Topliţa şi minus 0,6 grade Celsius la Joseni.

La toate staţiile meteo unde temperaturile au fost negative s-a înregistrat şi brumă. Meteorologul Cristina Blaga a mai menționat că temperatura minimă înregistrată la Miercurea Ciuc este mai scăzută decât normalul perioadei, însă au mai existat ani când, în aceeaşi zi, mercurul termometrelor a înregistrat valori chiar şi de minus 5 grade Celsius, precizează adevarul.ro.

Potrivit ANM, valorile termometrelor vor oscila în intervalul 14 - 27 septembrie, în majoritatea regiunilor, iar o răcire ușoară a vremii este preconizată în intervalul 18 - 20 septembrie, în timp ce precipitaţiile revin în unele zone atât spre finalul acestei săptămâni, cât şi după 22 septembrie, arată meteorologii.

Citeste si:
Prognoză ANM: Vreme caldă în această săptămână. Când revin ploile
Prognoză ANM: Vreme caldă în...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.