Mai multe manuscrise, cărți și opere de artă în valoare de peste 2.500.000 de lire sterline au fost descoperite de către Poliția Română într-o casă din județul Neamț. Se presupune că acestea au fost furate din Londra.

Furtul cuprinde operele astronomului italian, Galileo Galilei, ce datează încă din secolul al XVII-lea și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.

În data de 16 septembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul I.P.J. Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, cărți și manuscrise vechi, despre care există dovezi că ar fi fost furate din Anglia între anii 2017-2019. Obiectele de valoare fuseseră sustrase în luna ianuarie 2017, în Feltham, Londra.

Toată captura ce include opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya se estimează la o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt unice.

Citeste si:
Poliția face controale în civil și amendează pe cei ce nu respectă...
Controale sub acoperire....

Persoanele suspecte de comiterea faptelor sunt arestate preventiv în Anglia. Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida EUROJUST, cu sprijinul EUROPOL, informează digi24.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.