Alegerile locale din 27 septembrie vin cu o veste bună pentru elevii școlilor. Aceștia vor avea o minivacanță, în condițiile în care multe secții de votare sunt amenajate în școli.

Din cauza pandemiei de coronavirus, există reguli şi condiţii stricte în şcoli, înainte şi după alegerile alegerile locale din 27 septembrie, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Ministrul a anunțat cu o săptămână înainte că vineri, înainte de alegeri se vor face dezinfecții în școli și respectiv în zilele de luni și marți după alegeri.

În aceste condiții, atât pentru siguranța elevilor cât și a profesorilor, aceștia vor intra într-o minivacanță de 5 zile, până miercuri, când vor reveni din nou la cursuri.

"Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Alegerile locale se vor desfășura duminica viitoare, pe 27 septembrie, iar alegătorii vor trebuie să respecte o serie de norme astfel încât să poată participa la alegeri în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si:
Anisie: Am convocat inspectorii pentru a realiza planul cursurilor...
Anisie: „Am convocat...

Accesul în acelaşi timp în sala de vot va fi permis doar pentru cinci alegători, aceștia vor fi obligați să se dezinfecteze pe mâini și să poarte mască. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază. Primarii trebuie să asigure circuite separate de intrare și ieșire din secție pentru siguranța cetățenilor. Alegătorii vor fi obligați să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare și la ieșirea din acesta, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.