Vremea se va răci în Bucureşti pe parcursul zilei de vineri, temperaturile maxime coborând spre 25 de grade Celsius, în timp ce vântul va atinge la rafală 40-50 km/h.

„Cerul va fi senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica începând cu dimineaţa zilei de vineri (18 septembrie) şi va atinge viteze la rafală, în general de 40 - 50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15 - 17 grade, iar cea maximă mai scăzută decât în ziua precedentă şi se va situa în jurul valorii de 25 de grade”, se precizează prognoza specială pentru Capitală publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ANM a emis joi o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 județe din sudul și estul țării, valabilă până vineri la ora 16:00.

Astfel, începând de vineri dimineaţa, în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 - 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45 - 55 km/h. De asemenea, temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Septembrie 2020 - 07 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.