Începând de vineri, APIA începe să efectueze plățile pentru fermierii care au fost afectați de secetă. Aproximativ 30.000 de mii de fermieri au depus cereri pentru despăgubiri.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că în câteva zile, sumele vor ajunge în conturile fermierilor. Este vorba de o sumă medie de 200 de euro/hectar.

”APIA începe vineri să facă plăţile pentru cei care au fost afectaţi de secetă, fiind vorba de aproximativ 30.000 de beneficiari care au depus cereri de despăgubiri şi de 1,1 milioane de hectare afectate. Discutăm de o sumă medie de 200 de euro/ hectar pentru că diferă în funcţie de cultură”, a spus Oros.

Fermierii pot solicita despăgubiri pentru secetă până pe 15 septembrie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, se depun până la data de 15 septembrie 2020, inclusiv.

Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat poate fi descărcat de pe site-ul APIA.

Citeste si:
Oros despre fondurile pentru agricultură: „Au intrat peste 2...
Oros: „În acest an, în ţară...

Cererile se depun la centrele judeţene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia a fost depusă cererea unică de plată în Campania 2020.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.