Primăria Sectorului 1 distribuie tablete copiilor din grădiniţe şi educatorilor acestora, anunţă autoritatea locală.

Măsura a fost luată pentru ca şi micuţii din învăţământul preşcolar să îşi poată desfăşura activitatea în situaţia în care, la nivelul Capitalei, în grădiniţe vor fi aplicate scenariul galben (jumătate dintre copii la grădiniţă, jumătate online) sau scenariul roşu (toţi acasă, în faţa tabletelor).

Primăria Sectorului 1 va pune la dispoziţia preşcolarilor şi educatorilor şi conectarea la internet pentru următorii doi ani.

Micuţii de la Grădiniţa nr. 162 şi-au primit deja tabletele, miercuri dimineaţa, în prezenţa primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.

Începând cu anul şcolar 2020 - 2021, copiii de la această grădiniţă beneficiază şi de un corp de clădire nou în care sunt deja amenajate patru grupe pentru 90 de copii.

"Copiii din grădiniţele Sectorului 1 se alătură elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal care au început deja să primească tablete încă de la jumătatea săptămânii trecute. Primăria Sectorului 1 a achiziţionat 48.000 de tablete pe care le pune la dispoziţia copiilor, elevilor şi cadrelor didactice care învaţă în unităţile de învăţământ de stat din Sectorul 1, indiferent de domiciliu acestora", a adăugat autoritatea locală, informează Agerpres.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.