Poliţiştii de frontieră timişoreni au depistat, în noaptea de luni spre marţi, în Lugoj, un cetăţean sârb care era călăuză pentru 20 de cetăţeni sirieni ce intenţionau să treacă frontiera româno-ungară, pentru a ajunge în vestul Europei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Petre-Ionuţ Nicola, a declarat că după miezul nopţii a fost primită informaţia de la Poliţia Lugoj, conform căreia în municipiu a fost depistat un microbuz condus de un cetăţean sârb, în interiorul căruia exista suspiciunea că ar fi migranţi.

La faţa locului s-au deplasat urgent poliţişti de frontieră care, în urma controlului efectuat asupra microbuzului, au depistat în interiorul acestuia 20 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fiind au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Din primele verificări efectuate de către poliţiştii de frontieră a reieşit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, 17 adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 35 de ani, care au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş, pentru a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 100 şi 200 euro de persoană, în momentul în care ajungeau într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei 20 de cetăţeni străini şi de trafic de migranţi faţă de şoferul microbuzului, potrivit unui comunicat trimis de către Poliția de Frontieră Română.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.