Șeful DSU, Raed Arafat, a ținut să sublinieze faptul că, la alegerile locale, persoanele care nu vor purta masca de protecție nu vor fi lăsate să intre în secțiile de votare. Pentru această afirmație, Arafat a fost acuzat că nu lasă oamenii să voteze, deși această această regulă este obligatorie.

Postarea sa a venit în urma acuzațiilor aduse la adresa sa, pe postul de televiziune România TV, unde se vorbea de „ordinul lui Arafat”, care încalcă legea și împiedică oamenii să voteze.

Raed Arafat a precizat că a fost emisă Hotărârea 45 a CNSU, iar purtarea măștii devine obligatorie prin efectul prevederilor legale aprobate de Guvern.

Mai mult decât atât, șeful DSU susține că, potrivit Legii 135/2020 „vor exista rezerve de măști pentru cei care vin la secția de vot fără mască.

Deci ca sa concluzionam:


  1. Nu este vorba despre un ordin al lui Arafat!

  2. Este vorba despre un act normativ emis la nivelul guvernului avand la baza si hotararea CNSU si recomandarile specialistilor in sanatate publica.

  3. Nimeni nu va fi impiedicat sa voteze, insa purtarea mastii in interiorul sectiei de vot este una din masurile minime necesare pentru a proteja comisia care va sta in interiorul sectiei ore in sir precum si alegatorii care vor fi in interiorul sectiei asteptand sa ajunga la urne.

  4. Daca cineva nu vrea sa poarta masca de protectie in interiorul sectiei inseamna ca acesta va risca viata celor din jur, inclusiv a membrilor comisiei de vot. In acest caz presedintele comisiei va trebui sa respecte legislatia si sa nu permita celor fara masca sa intre in sectia de vot, iar la intrare trebuie sa existe o rezerva de masti in cazul in care cineva dintr-un motiv sau altul nu are masca, asa cum prevede Legea 135 / 2020.

Incercarea de a crea un fals scandal prin acuzatii si afirmatii nefondate la adresa mea si insistenta de a ma prezenta in postura falsa a unei persoane care inclaca Constitutia si Legea, si care impiedica cetatenii sa voteze, este departe de fi un demers jurnalistic de orice nivel fiind vorba doar despre o manipulare si denaturare a adevarului”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Septembrie 2020 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.