Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că România nu a trecut de primul val al epidemiei de coronavirus şi s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă, dacă se respectă regulile, abia în noiembrie.

„Stați să terminăm valul unu. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a spus Tătaru în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Şeful de la Sănătate a spus că numărul de cazuri de COVID ar putea să scadă după a doua jumătate a lunii octombrie, dacă sunt respectate restricțiile impuse.

„Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citeste si:
Bilanț în creștere: 1.679 de cazuri noi din 24.025 de teste efectuate
Bilanț în creștere: 1.679 de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpuluiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.