Reprezentanții USR susțin că în sistemul de educaţie „domneşte haosul” şi că este cazul ca „responsabilii pentru această situaţie să îşi asume vina şi, dacă există onoare, să îşi prezinte demisia”.

USR trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că în țară sunt peste 800 de școli cu toaleta în curte și fără apă curentă, iar cele peste 250.000 de tablete, de care s-a vorbit luni întregi, nu au ajuns nici până în acest moment la copii.

De asemenea, reprezentanții Uniunii Salvați România spun că scenariul după care funcționează școlile se schimbă de la o zi la alta, iar triajul epidemiologic este, în continuare, mai mult un deziderat, în condițiile în care nu există în unitățile de învățământ suficiente cadre medicale.

„La șase luni de la declanșarea pandemiei și în ciuda promisiunilor repetate constant peste vară cum că școlile vor fi bine pregătite pentru noul an școlar și pentru predarea online, în sistemul de Educație domnește haosul. Este cazul ca responsabilii pentru această situație să-și asume vina și, dacă există onoare, să-și prezinte demisia. (...) Elevii, părinții și profesorii nu au nevoie de jocuri politice și calcule electorale, ci de soluții, mai spun reprezentanții USR, care reamintesc că la începutul lunii septembrie au atras atenţia asupra a şase urgenţe pentru educaţia din România, iar în urmă cu o săptămână au lansat un portal de informare şi comunicare pentru părinţi şi elevi”, au scris cei de la USR pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Septembrie 2020 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.