Dacă anii precedenți, anul școlar începea cu o vizită pe la florării pentru ca școlarii să își procure buchete de flori pentru profesori, anul acesta ritualul a fost amânat. Pandemia din anul acesta a obligat elevii să nu dăruiască flori profesorilor.

Decizia a venit din partea autorităților și a fost cât se poate de serioasă: începutul acestui an școlar este fără festivitate și fără flori.

Această decizie a afectat florăriile destul de mult, în special din punct de vedere financiar. Proprietara unei florării din Constanța a postat un mesaj pe un site de socializare prin care a încercat să demonstreze că florile nu transmit virusul: „Florile nu transmit viruşi, doar emoţii”.

„Astăzi a fost groaznic pentru noi. Clienţi? Poate nici un sfert faţă de anii trecuţi. Este destul de urât. Copiii sunt trişti, nici părinţii nu se simt bine, nu ştiu cum să le explice copiilor că nu se oferă flori”, a declarat Gabriela.

Unii părinți totuși nu au renunțat la acest gest pentru profesori și au ascuns florile în ghiozdanele copiilor.

Citeste si:
Un microbuz care transporta şase elevi s-a răsturnat pe o şosea din...
Un microbuz care transporta...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Proprietara florăriei spune că nu înţelege decizia autorităţilor de a interzice oferirea florilor. „Nu ştiu unde îşi doresc autorităţile să se ajungă. Dacă te duci să-ţi cumperi o haină şi o probezi, poate a fost probată de altcineva înainte … şi aici poţi lua COVID-19. Măcar de ziceau păstraţi distanţa, oferiţi floarea dar nu vă pupaţi sau nu vă luaţi în braţe. Este cu totul altceva”.

Față de anii precedeți, în care vânzările florăriilor la începutul anului școlar erau destul de generoase, anul acesta abia dacă au reușit să vândă ceva. Aceste festivități le asigura un venit considerabil florăriilor, iar în acest an, vânzătorilor le este frică că afacerile lor o să aibă de suferit, menționează adevarul.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.