Pe litoralul românesc vremea este încă favorabilă așa că românii și-au luat o vacanță în extrasezon și se bucură de apa caldă și programul „Litoralul pentru toţi”, care le permite să stea la plajă cu bani puţini.

Administratorii hotelelor spun că vacanțele de la sfârșitul lunii august sunt preferate de familiile cu copii, aceștia cheltuind mai puțin. Copiii care au până în 12 ani se pot caza în aceeași cameră împreună cu părinții, fără costuri suplimentare. Singura taxă pe care adulții trebuie să o achite pentru cei mici este micul dejun, ce costă aproximativ 35 de lei la un hotel de patru stele. Pentru un copil de peste 12 ani, părinții trebuie să achite și cazarea acestuia, în jur de 170 de lei pentru o zi.

„Un extrasezon, ca în vârf de sezon. Sunt turişti care au efectuat un sejur în decursul verii şi acum ne sună şi ne trimit mailuri şi vor să revină. Deja avem grad de ocupare de 70-80-90%. E e o vreme superbă şi chiar o căldură de iulie“, spune managerul unui hotel din Mamaia Nord.

Din cauza pandemiei, anul acesta românii și-au anulat vacanțele din străinătate și au optat pentru vacanțele din țară. Față de sezonul estival, prețurile acum sunt mult mai mici, iar turiștii profită cu această ocazie.

„Am venit pentru 5 nopţi, după care am prelungit. Iniţial trebuia să mergem într-un concediu în Turcia şi ni s-a amânat din cauza pandemiei şi am zis să riscăm să mergem în România. Dădusem un avans de 200 de euro în luna februarie pentru concediul pe care trebuia să-l petrecem în luna iulie. Suntem mulţumiţi de ceea ce am găsit pe litoralul românesc. Sunt destul oferte, am economisit aproximativ 1.000 de lei. Vremea e superbă. Am observat scăderi de preţuri la cazare şi la mâncare. Ciorbele erau undeva la 20 de lei porţia, acum am văzut la 14, 15 lei, depinde de locaţie", spune Constantin Petrescu, un turist venit împreună cu soția și cei doi copii la mare.

În stațiunea Mamaia Nord, la un camping de 3 stele unde te poți caza în căsuțe sau apartamente pentru un weekend, o familie cu un copil au achitat 492 de lei, față de 834 de lei, prețul din lunile iulie-august. Pentru un apartament cu frigider, aer condiţionat și baie proprie, preţurile au scăzut de la 637 lei pentru o noapte la 414 lei. Cazarea la cort e şi mai economă: 32 de lei pe zi pentru o persoană, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, revenire de gală, cu o...
Festivalul Național de Muzică...

„Vremea frumoasă ne ajută, iar turiştii vin în valuri. Se închiriază pentru minimum 2 nopţi la noi, avem rezervări până la sfârşitul lunii septembrie", spune reprezentanta campingului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2020 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.