Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că, în contextul începerii noului an şcolar, a fost suplimentat numărul de autobuze, tramvaie şi troleibuze în trafic, fiind asigurate curăţenia şi dezinfectarea acestora.

"Am crescut numărul de autobuze, tramvaie şi troleibuze în trafic, astfel încât să fie mai uşor să ajungeţi la destinaţie având în vedere că astăzi au început şcolile, chiar dacă o parte învaţă online şi o parte hibrid, cu prezenţă fizică, acolo unde se impune. De asemenea, ne ocupăm de curăţenie, dezinfectare, nebulizare", a precizat edilul general, într-o intervenţie live pe Facebook.

Firea a precizat că a fost necesară suplimentarea numărului de autobuze şcolare pentru Sectorul 4 şi pentru Cartierul Greenfield.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat că decontaminarea mijloacelor de transport în comun se realizează la fiecare capăt de linie, dar şi la finalul zilei, când se folosesc soluţii "mult mai puternice". Potrivit acestuia, controlorii STB vor avea şi atribuţia de a-i îndruma pe călători în ceea ce priveşte purtarea măştii. În această activitate vor fi implicaţi şi poliţişti locali.

Intervenţia live a fost transmisă dintr-un tramvai modernizat în cadrul uzinei de reparaţii a STB. Primarul general, Gabriela Firea, a subliniat că este vorba despre o reconfigurare totală şi dotări precum aer condiţionat, WiFi, priză USB.

"Atât acest tramvai, cât şi cele opt care sunt, de asemenea, modernizate de către uzină au un confort sporit pentru toţi călătorii. Nu sunt frumoase doar la exterior, ci şi dotările tehnice sunt deosebite. (...) Cei care călătoresc cu aceste tramvaie noi beneficiază de aer condiţionat, de WiFi, priză USB, trapă pentru persoanele cu dizabilităţi. Aici ar fi încăput 300 de călători, dar fiind pandemie trebuie să se păstreze distanţa fizică şi capacitatea este mult mai mică. (...) Este reconfigurare totală", a precizat ea.

La rândul său, directorul general al STB, Alexandru Kansou Hazem, a precizat că tramvaiul modernizat are o lungime de 27 de metri şi că materialul folosit, fibra de sticlă, va atenua vibraţiile din exterior, asigurând inclusiv o mai bună izolare fonică.

Citeste si:
Tramvaiul Colindelor va circula în Capitală. Cum va circula...
Tramvaiul Colindelor circulă...

"Nu este un tramvai vopsit şi cu picăţele doar. (...) Avem WiFi gratuit, USB şi urmează a veni aerul condiţionat. Avem sistem de informare electronică şi este adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. (...) Acest proiect nu este făcut de vreun ageamiu, este vorba de Universitatea Politehnică Bucureşti", a explicat el.

Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, a declarat joi că 90% dintre tramvaiele pe care Bucureştiul le are în prezent nu dispun de aer condiţionat şi că modernizarea ar consta în vopsirea "cu picăţele roşii", precizează Agerpres.

"Primarul PSD vine la uzina STB-ului, vopseşte un tramvai cu picăţele roşii şi pretinde că l-a modernizat. De fapt, tramvaiul pe care o să vi-l prezinte face parte dintr-un lot de 46 de tramvaie care au fost modernizate în intervalul 2010 - 2015 şi primăria azi doar îl vopseşte în alte culori, cu picăţele roşii şi pretinde că l-a modernizat chiar ea însăşi", a susţinut Dan, la o conferinţă de presă organizată în faţa sediului Uzinei de Reparaţii "Atelierele Centrale" a Societăţii de Transport Bucureşti.

Citeste si:
Noile tramvaie cumpărate de Primăria Capitalei, puse în circulație...
Noile tramvaie cumpărate de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.