Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic organizează un protest chiar în prima lor zi de școală. Aceștia vor ieși în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de modul în care a fost organizat acest an școlar.

Reprezentanții elevilor afirmă că este puțin credibil ca aceștia să primească tabletele promise de către autorități. Chiar dacă Ministerul Educației a avut la dispoziție patru luni pentru a procura stocul de tablete necesar, în loc de cele 250 de mii cum era planificat, Ministerul a achiziționat doar 80.000 și nici acestea nu au ajuns încă la elevi.

"Acum poartă responsabilitatea morală pentru acest început de an dezastruos și le solicităm în mod direct să urgenteze procesul de achiziție publică pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii”, a spus Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor.

Aproximativ 900.000 de elevi nu au posibilitatea financiară pentru a-și achiziționa o tabletă și nu au avut acces la internet pentru a frecventa orele în mediul online în perioada stării de urgență, menționează antena3.ro.

Prin acest protest, elevi vor să atragă atenția asupra problemei din sistemul educațional și solicită Ministerului Educației să își îndeplinească promosiunile.

Citeste si:
Orban, reacție la protestele din țară: "Unii parcă nu îşi iubesc...
Orban, despre protestele...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.