Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic organizează un protest chiar în prima lor zi de școală. Aceștia vor ieși în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de modul în care a fost organizat acest an școlar.

Reprezentanții elevilor afirmă că este puțin credibil ca aceștia să primească tabletele promise de către autorități. Chiar dacă Ministerul Educației a avut la dispoziție patru luni pentru a procura stocul de tablete necesar, în loc de cele 250 de mii cum era planificat, Ministerul a achiziționat doar 80.000 și nici acestea nu au ajuns încă la elevi.

"Acum poartă responsabilitatea morală pentru acest început de an dezastruos și le solicităm în mod direct să urgenteze procesul de achiziție publică pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii”, a spus Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor.

Aproximativ 900.000 de elevi nu au posibilitatea financiară pentru a-și achiziționa o tabletă și nu au avut acces la internet pentru a frecventa orele în mediul online în perioada stării de urgență, menționează antena3.ro.

Prin acest protest, elevi vor să atragă atenția asupra problemei din sistemul educațional și solicită Ministerului Educației să își îndeplinească promosiunile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.