Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Pomperilor. Acesta a amintit de importanța lor în țară pentru salvarea vieților omenești și susține că pompierii „sunt o armă foarte veche a României”.

Raed Arafat a adus un omagiu pompierilor din România, ținând să menționeze importanța lor, care s-a observat mai ales în timpul pandemiei.

În spatele ecranelor nu vedea lumea ce fac pompierii în fiecare zi. Cu pandemia s-a văzut rolul lor major pe mai multe paliere. Unul este partea de intervenție, împreună cu colegii de la Serviciul de Ambulanță și medici, dar și pe partea de coorodonare. Centrul Național de Coordonare este un centru care este în mare parte format de personal din Cadrul Inspectoratului General pentru situații de urgență și personal medical care coordonează și sprijină colegii din toată țara când e vorba de transferuri, de rezolvat probleme”, a declarat Raed Arafat.

Arafat: „Pompierii sunt o armă foarte veche a României”

Pompierii sunt o armă foarte veche a României, au o tradiție tradiție, o tradiție foarte bine recunoscută dar care s-a schimbat foarte mult pe parcursul anilor. În ultimii ani ei s-au schimbat foarte mult, radical, de la o instituție în anii 90 care era numai pentru incedii și indundații, la o instituție a salvatorului universal care oricând ai nevoie de el este acolo. Este o zi simbolică, prin care le recunoaștem rolul și meritele lor în țară”, a mai spus secretarul de stat, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.