Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că au fost depuse de către profesori, la nivel național, 147 de cereri de pensionare, după 1 septembrie, precizând că acest număr este „în limita normalului”.

În cadrul inspectoratelor școlare au fost depuse cereri de pensionare, după 1 septembrie, 147. Deci au fost 147 de cereri de pensionare, la nivel național, după data de 1 septembrie, pe diferite motive. Este în limita normalului, am mai avut astfel de situații și în alți ani”, a declarat Monica Anisie, potrivit edupedu.ro.

Ministrul Educației a mai anunțat că „din datele care sunt în Edusal, adică programul de salarizare, există 27.000 de profesori cu vârste de peste 60 de ani, iar peste 65 de ani avem peste 8.000 de profesori. Nu 60.000 cât a fost în spațiul public”.

Anisie îndeamnă oamenii la calm, având în vedere că România se pregătește acum pentru începutul unui nou an școlar, în contextul pandemiei de Covid-19, iar „elevii au nevoie de sprijinul nostru emoțional”.

În anu școlar 2018-2019, potrivit datelor frunizate de Institutul Național de Statistică (INS), numărul cadrelor didactice cu vârsta de 60+ ani era de 18.103 persoane, din care 3.866 aveau vârsta de 65+ ani.

Citeste si:
Elevii și profesorii din București vor fi testați gratuiți de COVID-19
Elevii și profesorii din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpuluiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.