Loredana Roman, inspectorul general școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, recomandă elevilor și părinților să să se abțină de la a cumpăra flori pentru cadrele didactice în prima zi de școală.

Nu putem interzice, fiindcă nu există o lege care prevede că trebuie duse flori la şcoală, e doar o recomandare. Recomand părinţilor să nu meargă cu flori la şcoală. Consider că este un an în care vom începe şcoala altfel şi, eventual, ne putem arăta recunoştinţa pentru ceea ce face cadrul didactic pentru noi printr-un zâmbet sau prin oricare alt gest simplu, fără atingere fizică”, a spus inspectorul general școlar ISJ Vaslui.

Referitor la festivităţile de deschidere a anului şcolar, şefa ISJ a precizat că a transmis conducerilor unităţilor de învăţământ să nu organizeze astfel de activităţi.

Ştiu că este o plăcere, o tradiţie, însă le recomand elevilor şi părinţilor ca anul acesta să se abţină de la astfel de gesturi, cum ne abţinem, de altfel, şi de la organizarea de festivităţi de deschidere. Nicio şcoală nu va avea festivitate de deschidere. Legea nu prevede că elevii trebuie să vină cu flori la şcoală, să putem emite un ordin care să le interzică. Este un obicei, de aceea noi venim cu recomandarea ca anul acesta să se renunţe la el”, a declarat Loredana Roman, într-o conferință de presă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.