Au apărut noi probleme, cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, de data aceasta din partea profesorilor. Aceștia susțin că nu sunt de acord să fie filmați și înregistrați în timp ce predau.

Cel care a semnalat această nemulțumire este Adrian Enache, profesor de matematică la o școală din Capitală.

Nimeni nu ne-a întrebat dacă suntem de acord cu filmările. Conform legilor în vigoare, ora de curs nu poate fi filmată fără acordul cadrului didactic. Colegii mei se întrebau şi dacă nu acceptăm ce vor zice părinţii, păi le arăţi legea. Nu este obligaţia noastră”, a spus profesorul.

Constantin Lungulețu, liderul Sindicatului Spiru Haret Dolj, consideră că filmarea și înregistrarea profesorior, pentru ca orele să fie transmise elevilor care vor învăța online, vor stârni „tot felul de comentarii, atât ale elevilor, cât și ale părinților”, care, spune el, „nu sunt în regulă”.

Cel mai mare pericol este că se pot crea tot felul de comentarii, atât ale elevilor, cât şi ale părinţilor despre ceea ce se petrece într-o sală de clasă. Astea sunt nişte lucruri care nu sunt în regulă”, a declarat Constantin Lungulețu, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Septembrie 2020 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.