Reacția ministrului a venit în urma unui control efectuat marți la Casa Județeană de Pensii și Inspectoratul Teritorial de Muncă din Neamț unde ar fi găsit nereguli în ceea ce privește eficiența instituțiilor în interacțiunea cu cetățenii.

Violeta Alexandru este de părere că „se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere” din cauza faptului că în fața Casei de Pensii din Neamţ erau prezente foarte multe persoane, iar conducerea era plecată în concediu.

„La Piatra Neamț, am găsit o casă de pensii aglomerată, o instituție prăfuită, a cărei arhivă nu se ridică nici pe departe la un minim standard de calitate, iar conducerea în concediu, cu toate întârzierile lăsate în așteptare. Arhiva de aici trebuie reorganizată complet, nu doar ordonată. Nu există un sistem electronic de identificare a dosarelor, totul se face manual. Este mult de muncă!

Este nevoie de soluții cu efecte pe termen lung, care să scurteze timpii de procesare și să elimine munca ineficientă. Având aceleași proceduri vechi de lucru, neadaptate evoluțiilor actuale, se va ajunge la aceleași rezultate: vom scotoci prin hârtii, ore și ore în șir. Din această cauză, crește și numărul dosarelor cu termen de răspuns depășit: documentele se găsesc și se extrag cu dificultate din arhivă. Efectele unei arhive ineficient organizate se văd după ani de zile.

Fiind în Piatra Neamț, am mers să fac o vizită și la ITM. Nu este prima dată când găsesc la ITM-uri birourile goale.

Citeste si:
Avocatul Poporului cere ministrului Muncii date privind liberele...
Avocatul Poporului cere...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Șefii în concediu și birourile goale, iar accesul în instituție îngrădit. Mi-a lăsat impresia unei fortărețe. ITM-ul este o instituție publică, deschisă publicului. Orice cetățean poate intra într-o instituție fără a-i fi îngrădit acest drept”, este mesajul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.