Începînd de joi, 10 septembrie, șoferii pot prezenta dovada RCA de pe telefon s-au tableta. Legislația a fost modificată astfel încât șoferii să poată face dovada asigurării RCA în mai multe moduri, după posibilitate și comoditatea personală.

În cazul unui control rutier, la cererea agentului, șoferul va putea face dovada asigurării RCA, împreună cu contractul de asigurare, nu doar cu polița de asigurare, în format electronic folosind un telefon sau o tabletă. Până acum, aceasta se putea face doar prezentând asigurarea în format fizic.

În cazul în care șoferul nu deține asupra sa nici asigurarea în format fizic sau electronic, polițiștii pot verifica datele asigurării RCA cu ajutorul unei baze de date, Administrare Istoric Date Asigurări Auto. Această bază de date permite verificarfea tuturor polițelor RCA emisă de către asiguratorii autorizați la cel mult cinci zile de la încheiere, menționează Mediafax.

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial luni, 7 septembrie, urmând să intre în vigoare peste 3 zile, adică joi, 10 septembrie. În decursul acestor două zile încă trebuie să mai purtăm la noi asiguraerea RCA în format tipărit, pentru a nu încasa amenzi de până la 2.000 de lei și chiar suspendarea certificatului de inmatriculare.

Citeste si:
Mai multe opere de artă furate din Anglia, identificate în județul...
Descoperire surprinzătoare:...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.