Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că atât el, cât și DSP, INSP și Ministerul pe care îl conduce, susțin necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ.

Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit situației oficiale a numărului de cazuri noi în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) publicate de Ministerul Sănătății, 43 de localități din România sunt în scenariul roșu (așadar încep pe 14 septembrie școala exclusiv online), 410 localități sunt în scenariul galben (vor începe șoala în sistemul hibrid, prin rotația elevilor la cursuri față în față și online) și cele mai multe, 2.728 de localități, pregătesc începerea școlii în scenariu verde, deci exclusiv la școală.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor [Direcțiile de Sănătate Publică], inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a mai spus ministrul Sănătății, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.