Replica liderului ALDE a venit după ce Ministerul Sănătăţii a publicat, luni, indicenţa cumulată a îmbolnăvirilor în ultimele 14 zile, majoritatea localităţilor fiind în scenariul verde, care implică prezenţa fizică a elevilor la cursuri.

Călin Popescu Tăriceanu a postat un mesaj pe Facebook în care solicită amânarea începerii cursurilor în format faţă în faţă până după alegeri, pentru ca Guvernul să aibă timp să organizeze lucrurile şi să asigure siguranţa elevilor şi a profesorilor.

„Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă!

Insistența guvernului de a începe școala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfășurare, este o greșeală. Înțeleg rațiunea politică pentru această insistență, pentru că dacă amâni începerea școlii este logic să amâni și alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente.

Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii școlii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanților să se mai organizeze, să cumpere măști, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situațiile în care vor exista focare de infecție”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Ministerul Sănătății a publicat lista cazurilor de Covid-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online.

„Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, susține ministrul Sănătății în comunicat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.