Şase agenţi economici din staţiunea Mamaia au fost amendaţi cu suma totală de 120.000 de lei, pentru nerespectarea normelor de distanţare fizică între clienţi, în urma unei ample acţiuni desfăşurate de autorităţi în noaptea de sâmbătă spre duminică pe litoral.

„În staţiunea Mamaia, poliţiştii au identificat 6 societăţi comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu au asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică între clienţi. Operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare totală de 120.000 de lei, întrucât 4 dintre aceştia au încălcat în mod repetat normele de protecţie sanitară”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Conform sursei citate, la acţiune au participat aproximativ 200 de poliţişti, jandarmi, pompieri, inspectori de muncă, sanitar-veterinari şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu COVID-19, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

„Cu ocazia controalelor, au fost verificate 132 societăţi comerciale şi au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 193.400 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 12 pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese şi 21 pentru pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a informat IPJ.

Potrivit comunicatului, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" au controlat mai mulţi agenţi economici de pe litoral, cu privire la asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, fiind aplicate zeci de avertismente şi şapte amenzi.

„Au fost depistate 43 de deficienţe, precum şi 3 obiective care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, fiind aplicate 41 de sancţiuni (34 de avertismente şi 7 amenzi), în valoare totală de 36.500 de lei”, mai menţionează comunicatul IPJ Constanţa.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Septembrie 2020 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.