Zeci de şoferi de taxi care operează în zona aeroporturilor au fost amendaţi de poliţişti pentru abateri la circulaţia pe drumurile publice şi defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

Direcţia de Poliţie Transporturi a organizat, joi, o acţiune de control, privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „taxi” şi „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România, informează Agerpres.

Potrivit IGPR, au fost verificate 249 de autovehicule, au fost legitimate 306 de persoane, fiind aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 28.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 7 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 67 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 11 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost reţinut un permis de conducere.

Citeste si:
Turnul Eiffel a fost evacuat în urma unei amenințări de atac cu bombă
Turnul Eiffel a fost evacuat...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

La activităţile de control au participat, alături de poliţişti de la transporturi, şi jandarmi şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.