Ministerul Educației și Cercetării a pus la dispoziție două linii telefonice Telverde pentru a facilita accesul rapid la informații părinților, elevilor și studenților interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021.

Potrivit unui comunicat de presă al MEC, prima linie Telverde - 0800672031 - va fi pusă la dispoziţia elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind reluarea/desfăşurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie - 0800672032 - va fi destinată reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale, cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

MEC precizează că ordonanţa reglementează: modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziţia de tablete, pentru uz şcolar, cu acces la internet, precum şi pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line; achiziţia de echipamente de protecţie medicală, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile, achiziţii decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 - 16,00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat recent şi portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul naţional de învăţământ: elevi, studenţi, părinţi, cadre didactice, precum şi pentru alte categorii de public.

Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar şi alte documente din acelaşi areal tematic, grupate pe cicluri de învăţământ/arii de interes.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Septembrie 2020 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.