Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, valabile până vineri, la ora 23:00.

Avertizarea Cod Portocaliu a intrat în vigoare pe 4 septembrie, ora 2:00, și este valabilă până la ora 23:00.

În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50-70 l/mp.

Avertizarea Cod galben a intrat în vigoare joi, 3 septembrie, și este valabilă până astăzi, ora 23:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp, informează ANM.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Septembrie 2020 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.