Şeful Poliţiei Române a anunţat, marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerul Afacerilor Interne, că demisionează. Decizia acestuia a fost luată după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu membrii clanului Duduianu.

Vasilescu s-a întâlnit în miez de noapte, la inceputul lunii august, cu interlopii pentru a negocia condiţiile înmormântării unui fost lider al clanului.

Ulterior, şeful Poliţiei Române a explicat că a negociat strict pentru siguranţa bucureştenilor pentru că aveau semnale că la ceremonie ar participa câteva mii de persoane.

„Vă rog să-mi permiteţi ca de azi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să-i îndeplinesc sarcinile care-mi vor fi încredinţate”, anunţă Liviu Vasilescu.

De asemenea, el spune că şi-a făcut datoria cu bună-credinţă şi integritate profesională.

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună-credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului AI într-o per în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, mai spune Vasilescu.

Potrivit unor imagini apărute în spaţiul public, Liviu Vasilescu s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu după moartea lui Emi Pian.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Septembrie 2020 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.