Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus că el îi încurajează pe părinți să își trimită copiii la școală, la cursurile față în față, motivând că, indiferent de situația epidemiologică din următoarele luni, pandemia va continua.

„Eu chiar încurajez părinții să facă în așa fel încât să se informeze – și cred că școlile sunt dornice și ele să furnizeze toate informațiile părinților legate de modul în care s-au organizat – să își încurajeze copiii să meargă la școală. Școala e de făcut față în față cu copiii”, a declarat Alexandru Rafila într-o intervenție la Digi24.

Președintele Societății Române de Microbiologie a precizat că pandemia va continua mulți ani de acum înainte, așa că trebuie să învățăm să ne obișnuim cu situația.

Problema este următoarea: indiferent cum va fi situația epidemiologică în septembrie, octombrie, noiembrie, această epidemie va continua. Îmbolnăvirile cu noul coronavirus vor continua ani mulți de-acum încolo și va trebui să învățăm să trăim în această situație. Va trebui să organizăm activitatea didactică, dar și activitatea para-didactică, adică accesul în școală, dezvoltarea circuitului sanitar, organizarea în școli trebuie să țină cont de faptul că atât infecția cu noul coronavirus, cât și gripa se pot preveni dacă avem un sistem funcțional. Îngrijorarea mea este legată de funcționalitatea acestor măsuri. Aceste măsuri trebuie verificate, pilotate, astfel încât orice punct slab să fie identificat și copiii să se ducă în siguranță la școala, dar și cadrele didactice, pentru că trebuie protejate”, a mai spus acesta.

Rafila susține că, deși există alternativa școlii online, ar fi bine dacă elevii ar începe să meargă fizic la școală, pentru că, în caz contrar, va fi afectată dezvoltarea lor psiho-socială.

Contextul epidemiologic local este cel care va oferi una dintre cele două alternative: școala on-line sau școala cu prezență fizică. Eu sunt sigur că majoritatea părinților și mai ales copiii își doresc să reînceapă școala, pentru că altfel dacă prelungim foarte mult această școală virtuală impactul asupra dezvoltării lor psiho-sociale mai ales este important și trebuie să ținem cont și de acest aspect”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit edupedu.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.