Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că declarația pe proprie răspundere a părinților pentru trimiterea copiilor la școală a fost eliminată, urmând ca triajul să se facă observațional.

„Începând cu 15 mai am mers pe drumul revenirii la o activitate cvasi normală. Explicam atunci că avem condiții pentru anumite relaxări. Am avut o creștere a numărului de cazuri. 1 septembrie vine cu o nouă serie de relaxări, se redeschid restaurantele, cinematografele, dar cel mai important se redeschid școlile. Guvernul are această misiune de a asigura începerea anului școlar în condiții de siguranță, dar acesta trebuie să fie un efort comun. Decalogul trebuie respectat: distanțare, dezinfectare, purtarea măștii”, a explicat ministrul.

De asemenea, Tătaru a menționat faptul că a plecat de la premisa că toată lumea este de acord cu începerea procesului de învățământ, iar dacă se respectă regulile, aceea creștere a numărului de cazuri, riscul asumat, poate fi acoperit.

„Pe 7 septembrie va fi prezentată situația fiecărei școli. Pe 10 septembrie, consiliile de administrație trebuie să comunice în ce mod au decis să înceapă școala. Scenariile prezentate acum 2 săptămâni sunt valabile și acum. Trebuie să fie respectată distanțarea, este nevoie de culoare de siguranță pentru toți elevii și o diferențiere a programului pentru clasele primare.

Nu va mai exista aceea declarație pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre noi să avem răspunderea proprie a triajului observațional”, a mai spus Nelu Tătaru.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Septembrie 2020 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.