Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei ar putea testa gratuit de Covid-19, înainte de începerea noului an școlar, profesorii. După începerea școlii, și elevii care vor prezenta simptome specifice, se vor putea testa gratuit de Covid-19 în spitalele Primăriei Capitalei, dacă doresc să facă acest lucru.

Gabriela Firea a anunțat că Primăria Capitalei va pune la dispoziție 17.000 de teste pentru profesori și 250.000 de teste pentru elevi, cele două proiecte având un impact bugetar de 15 milioane de euro.

Proiectele vor fi puse în aplicare dacă vor primi aprobarea din partea Consiliului General al Municipiului București.

Este nevoie ca elevii să se întoarcă pe băncile școlii, dar în anumite condiții. Vreau să vă anunț că PMB prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic în țară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă. Concret, toate cadrele didactice din București, dacă doresc, se pot testa gratuit prin ASSMB. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane pentru profesori, inclusiv personal auxiliar. Ca să fie valabil, testul trebuie realizat în ultima saptămână de vacanță. În București avem o capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi. Am pregătit o capacitate extinsă de testare pentru cei 250.000 de elevi din București, la cerere. Nu este necesar să fie testați înainte de începerea școlii, dar dimineața, la triaj, dacă se observă febră, copilul nu are o stare fizică bună, tușește, are roșu în gât, acele situații vor fi transmise de cabinetul de școlar la ASSMB și la cerere se face testul. Nu suntem de acord cu formula DSP, ca elevul dacă dacă are febră să fie izolat, dus în spital, apoi să i se facă testul, practic va fi internat 2-3 zile în spital chiar dacă nu a fost testat pozitiv. Va sta 2-3 zile în spital pentru o simplă răceală. (...) Niciun copil nu va fi scos din școală cu forța fără să fie înștiințati părinții și fără să fie însoțit de părinte sau un bunic. Testul se face imediat, nu după internare”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a menționat faptul că rezultatul acestor teste poate veni chiar în câteva ore, cel târziu a doua zi.

Citeste si:
Firea îl dă în judecată pe Nicușor Dan: Va plăti pentru...
Gabriela Firea îl dă în...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Va afla rezultatul testului până seara, cel târziu dimineața, dacă are COVID sau o simplă răceală sau gripă. Vrem să nu se creeze panică și acea stare în care toată lumea fuge de școală, trebuie să testăm. Lunea viitoare la ședința CGMB vom supune la vot cele două proiecte. Totul este pregătit”, a mai spus Firea, potrivit hotnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.