Social 28 August 2020 17:18

Asociațiile Elevilor din Constanța București au depus, vineri, plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele premierului Ludovic Orban, ministrului Educației, Monica Anisie, și vicepremierului Raluca Turcan. Motivul este acela că elevii nu vor primi măști de protecție, iar tabletele nu vor ajunge până la începutul noului an școlar.

În contextul epidemiologic actual, educaţia are o nevoie asiduă de finanţare, însă guvernul îşi propune să pună toată responsabilitatea pe umerii părinţilor. Măsurile privind asigurarea măştilor de protecţie şi punerea în aplicare a legii 109/2020 sunt obligatorii pentru a asigura sănătatea elevilor cât şi dreptul la educaţie, începând cu data de 14 septembrie”, au transmis Asociațiile Elevilor într-un comunicat de presă.

Elevii sunt total nemulțumiți de faptul că autoritățile au decis să nu le ofere gratuit măști de protecție, iar tabletele promise nu vor ajunge înainte de începerea școlii, pe 14 septembrie.

După decizia alarmantă de a pune achiziţionarea măştilor în spatele fiecărui elev, precum şi renunţarea la triaje înainte de intrarea în şcoală, în data de 27 august a fost anunţat faptul că dispozitivele conectat la internet nu vor fi gata pentru începerea anului şcolar. Ne punem întrebări inevitabile în acest context: dacă anul şcolar începe fizic, materialele igienico-sanitare şi maştile se vor procura individual de elev pentru următorul an cât se preconizează că va ţine pandemia? Iar, dacă şcolile se închid din nou, cum rămâne cu sutele de mii de elevi defavorizaţi?”, au transmis elevii.

Asociațiile Elevilor din Constanța și București susțin că elevii sunt defavorizați în această situație, iar acest lucru poate duce la ratarea începerii noului an școlar.

Anul şcolar e la două săptămâni distanţă şi totuşi incompetenţa Ministerului Educaţiei şi implicit a Guvernului se află într-o continuă evoluţie! Dacă gândim în raport cu sistemele educaţionale din întreaga lume, de fapt, ajungem la concluzia că toţi elevii români sunt defavorizaţi şi că riscul de a rata începerea anului şcolar.Dreptul la educaţie şi sănătate nu se negociază, autorităţile fiind principalii responsabili atunci când vine vorba de asigurarea acestora pentru fiecare elev din România”, au mai transmis asociaţiile de elevi”, au mai afirmat Asociațiile Elevilor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 August 2020 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.